Plăci Pet

Descoperă gama noastră diversă de plăci pet

 Iată care sunt beneficiile utilizării unor astfel de plăci pet

 • durabilitatea – plăcile pet sunt materiale extrem de rezistente la impact, oferind o protecție sporită
 • prețul accesibil – spre exemplu, la protecția auto sau în cazul unui geam de protecție, alegerea unor plăci pet face ca volumul de cheltuieli să scadă drastic în dotarea spațiului cu astfel de soluții, prețul fiind mult mai accesibil decât în cazul altor materiale
 • fiabilitatea – aceste plăci sunt recomandate pentru alcătuirea unor produse extrem de complexe, ele fiind ușor de modelat și adaptat după cerințele clientului
 • diversitatea – în funcție de aplicațiile necesare, se pot alege diverse tipuri de plăci. Poți alege o placă A-PET (poliester termoplastic) sau o placă PET-G (într-o combinație cu glycol), fiecare fiind disponibilă într-o gamă diversă de dimensiuni și cu un grad de transparență divers
 • calitatea – o astfel de placă de polietilenă tereflatată prezintă o calitate net superioară plasticului clasic sau altor materiale plastice, fiind potrivită pentru o mulțime de domenii de activitate.

Polietilena tereftalată este un poliester termoplastic, prietenos cu mediul înconjurător, reciclabil 100%, comercializat sub forma de plăci transparente, albe sau antireflexive, opțional cu protecție UV.

Exista diverse tipuri de plăci de polietilenă. Majoritatea sunt transparente, standard, confom normelor FDA și BGA, fără protecție UV. Acestea sunt realizate din poliester termoplastic și sunt 100% reciclabile și reutilizabile, fiind o variantă de protecție sau afișaj prietenoasă cu mediul înconjurător.

Există însă și plăci pet cu protecție UV, realizate mai ales pentru industrie și pentru zona medicală, pentru protecție la diverse dispozitive. Există o multitudine de avantaje pentru a utiliza astfel de plăci de polietilenă în activitatea unei companii.

Poți folosi astfel de plăci pentru geamuri, ele având un coeficient de transmisie a luminii de peste 85%, mai ales în cazul plăcilor PET-A. În plus, plăcile pot fi și un bun izolant fonic, asigurând și rezistență chimică.

 De ce să ne alegi pe noi pentru achiziționarea unor plăci pet de calitate

Datorită experienței în prelucrarea maselor plastice, echipa noastră îți poate oferi plăci pet de calitate ridicată. Utilizăm scule profesionale și utilaje de top pentru a termoforma plăcile fără a crea defecte.

Dacă ai nevoie de plăci PET de calitate, la prețuri rezonabile, te poți baza întotdeauna pe echipa Plastic.com.ro pentru un produs conform normelor. Plăcile noastre compacte asigură același nivel de rezistență ca cel al policarbonatului, fiind însă avantajoase din perspectiva prețului.

Plăcile au și un avantaj în acest sens, fiind ușor de manipulat. Ele se pot îndoi, iar în cazul plăcilor PET-G acestea nu se cristalizează în timpul îndoirii. Ba chiar pot fi supuse unor tratamente termice pentru a putea fi prelucrate, ele rămânând intacte la temperaturi foarte înalte.

PETG este o placă de copolesteric clar incolor, care combină proprietăți excelente de prelucrare și termoformare cu o bună rezistență la impact. Produsul are un comportament bun la foc și, de asemenea, generează o cantitate redusă de fum în caz de combustie.

Așadar, prin colaborarea cu noi poți obține plăci pet de foarte bună calitate, cu aplicații diverse. Astfel, putem să te ajutăm să-ți dotezi fie spațiul cu astfel de plăci, pentru a asigura protecție, fie te putem ajuta să oferi siguranța echipajului tău în diverse situații.

Ai nevoie de o ofertă personalizată pentru plăci pet sau de ajutor în plasarea unei comenzi?

Află mai multe despre plăcile Pet

De ce sunt atât de cerute plăcile în această perioadă

În perioada aceasta plăcile pet sunt foarte cerute, deoarece din ele se pot realiza geamuri de protecție împotriva virusurilor și bacteriilor, mai ales în domeniul farmaceutic și medical. De asemenea, băncile au montat majoritatea astfel de bariere de protecție, ce pot fi realizate tot din plăci pet, pentru a ieși mai convenabil la preț.

Însă din astfel de plăci se poate realiza și orice alt proiect, ele fiind foarte des întâlnite și în spațiu public, pentru protecția dozatoarelor sau automatelor de bilete pentru transport.

Placă polietilenă expandată – un tip diferit de placă pet

Această placă este folosită mai ales la izolații termice și fonice, dar și la realizarea unor proiecte din industria frigorifică. Încă un tip de aplicație pe care o are această placă este realizarea saltelelor de gimnastică și sport.

Placa este un material dur, însă permite prelucrarea. Poate fi utilizată pentru a nu permite zgârieturile suprafeței unde este montată. Are aspect poros, este întâlnită sub formă de plăci, tuburi sau chiar folii, acestea din urma fiind utilizate pentru ambalare.

Dacă dorești mai multe detalii despre acest tip de placă sau despre oricare dintre cele menționate mai sus, ne poți contacta oricând pentru informații suplimentare.

Ce tipuri de plăci pet există

Există diverse tipuri de plăci pet, după cum am evidențiat și mai sus. Principalele, cele standard, sunt A-PET, plăci din poliester termoplastic. După care mai sunt disponibile și alte variații, pe care le vom discuta succint în cele ce urmează:

Plăci polietilenă A-PET – acestea sunt cele standard, despre care am discutat, care au un coeficient de lumină foarte bun, între 88 – 89%, care sunt transparente și nu se cristalizează la prelucrare.

De asemenea, acest material este disponibil cu:

 • Protecție UV opțională.
 • Suprafață mată opțională (îngheț).
 • Compatibil pentru alimente.

Plăci polietilenă PET – G – acestea sunt plăci alcătuite dn A-PET, într-o combinație unică de materie standard cu glycol, material ce asigură o flexibilitate mai mare plăcilor și o rezistență îmbunătățită la impact

Avantajele PETG:

 • Pre-uscarea nu este necesară înainte de termoformare.
 • Ușor de realizat definiții înalte cu forme sofisticate în termoformare.
 • Cicluri de timp rapid în termoformare.
 • Comportament bun la foc.
 • Rezistență bună la agenții chimici.
Ai nevoie de plăci pet? Vezi toate plăcile aici.

Alte tipuri de plăci

POLISTIRENUL CU IMPACT RIDICAT (HIPS)

Polistirenul cu impact ridicat (HIPS) are o greutate ușoară și ușor de manevrat și lipit. Permite cu ușurință tăierea și frezarea. Este utilizat în principal în expozanți și afișaje.

HIPS-ul este un material plastic economic și ușor de termoformat– cel mai ieftin material termoformabil. Termoformarea nu necesită uscare inițială. În cazul plăcilor de culoare neagră, din cauza adaosului special de negru de fum, poate să se ivească umiditatea și în consecvență este necesară uscarea inițială a plăcilor depozitate o perioadă mai îndelungată.

Plăcile HIPS sunt disponibile cu o față mată și una lucioasă, atât în variantele clasice alb, negru, silver cât și colorate în masă. Fața lucioasă este prevazută cu folie de protecție.

Alte tipuri de plăci

POLIPROPILENĂ

Polipropilena celulară este rezistentă mecanic la mulți solvenți, baze și acizi chimici. Are un punct de topire mai mare decât polietilena și un punct ridicat de înmuiere. Este utilizat mai ales în mediile de publicitate și tipărire cu costuri reduse.

ABS

Este un polimer cu rezistență mare la atacurile chimice. Cu rezistență mare la impact ABS are, de asemenea, calități bune de rezistență la căldură și este ușor de termoformat și mașină. Este utilizat în industria auto, carcase pentru aparate și aplicații în industria medicală.

Contactează-ne și cere o ofertă!

Principalele arii de utilizare pentru care poți alege astfel de plăci sunt:

 • Echipamente industriale (huse pentru mașini, protecție pentru mașini și multe tipuri diferite de piese tehnice.
 • Echipament medical.
 • Huse automate distribuitoare.
 • Rafturi, contoare, mobilier de design,
 • Containere.
 • Piese termoformate.

Fiecare placă poate fi folosită cu un scop precis, asigurând calitate și eficiență în muncă. Trebuie să ai cunoștințele necesare pentru a face însă alegerea bună. Tocmai de aceea, noi îți putem oferi consultanță de specialitate când cumperi, pentru a fi sigur că ai ales bine și în deplină cunoștință, cea mai bună ofertă posibilă pentru tine.

Comandă acum plăci pet de la echipa Plastic.com.ro. Sună la numărul afișat pe site sau trimite-ne un email cu specificațiile proiectului tău și noi vom reveni în cel mai scurt timp cu o ofertă.

Prețuri bune, plăci pet de calitate și sfaturi specializate în etapa de cumpărături. Cumpără cu încredere de la noi!

 Placă polietilenă preț – cat costă plăcile pet

Prețul poate să difere în funcție de dimensiunile pe acre le alegi pentru placă. Poți cumpăra plăci standard, cu grosime între 0.5mm și 4mm, pe diverse dimensiuni. Astfel, prețul se va calcula după ce luăm în calcul dimensiunile și specificațiile tehnice ale plăcii.

Dacă alegi plăci cu protecție UV acestea vor fi mai scumpe, acest tratament de protecție fiind unul opțional pe care îl poți cere. Cel mai indicat este să ne trimiți pe email o cerere cu toate detaliile pe care le dorești, cu dimensiunile și specificațiile tehnice, iar noi vom reveni către tine cu o ofertă.

Dacă ai nevoie de plăci pet pentru a realiza un proiect, fie că este vorba de un proiect personal sau profesional, ne poți contacta. Întrebă ceea ce îți dorești să afli, bucură-te de recomandările specialiștilor noștri și apoi, împreună cu un operator tehnic din echipa noastră, alege soluția cea mai bună pentru tine.

Noi te vom ajuta cu sfaturi, cu exemple, cu informații despre modalitatea de utilizare a fiecărui tip de placă și îți vom explica de ce se potrivește fiecare tip cu diverse alegeri pe care le poți face.

Ai nevoie de mai multe detalii despre produsele noastre? Contactează-ne!

Pentru mai multe informații privind caracteristicile produselor sau pentru detalii privind livrarea plăcilor policarbonat, ne poți contacta la numărul de telefon 0768 044 944 sau pe email la office@plastic.com.ro. Un consultant îți va răspunde la toate întrebările pe care le ai. Oferim și detalii referitoare la comenzi și perioada de livrare. Alege plăci policarbonat de calitate la prețuri accesibile pentru siguranță și protecție.